top of page

Termeni si Conditii

Prevederi generale

Website-ul www.iosa.ro este gestionat de Arfena Impex SRL, in calitate de vanzator, cu sediul social in: B-dul. Revolutiei nr. 31, Arad Romania, inregistrat la Registrul Comertului, numar de identificare J02/520/1994, cod unic de înregistrare (CUI) 5530180.

Prezentul document stabileste termenii si conditiile de utilizare a website-ului si conditiile de achizitionare a produselor comercializate prin intermediul acestui website (denumiti in continuare “Termeni si Conditii“). Acesti Termeni si Conditii cuprind drepturile si obligatiile partilor care decurg din sau sunt in legatura cu contractul de vanzare-cumparare (denumit in continuare “Contractul de vanzare-cumparare“) incheiat intre Vanzator si un Cumparator individual prin intermediul website-ului Vanzatorului.
 

Cumparator

Cumparatorul – orice persoana fizica care, prin inregistrarea unei comenzi online pe acest site web, actioneaza in alte scopuri decat cele specifice activitatii sale comerciale sau profesionale, avand, potrivit legii, calitatea de consumator (denumit in continuare “Cumparatorul“.)


Relatiile juridice dintre Vanzator si Cumparator care nu sunt in mod expres stipulate in acesti Termeni si Conditii sunt guvernate de prevederile in vigoare ale art.1650 si urmatoarele din Legea nr.287/2009 privind Codul Civil, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordonanta Guvernului nr.21/1992 privind protectia consumatorilor si legislatia aferenta, cu modificarile si completarile ulterioare.

Termeni si Conditii generale

Prezentii Termeni si Conditii sunt parte integranta din Contractul de vanzare-cumparare incheiat intre Cumparator si Vanzator si cuprinde drepturile si obligatiile mutuale ale partilor (asa cum este definit mai jos).


a. Prin incheierea Contractului de vanzare-cumparare, Cumparatorul convine si este de acord cu prezentii Termeni si Conditii, in integralitatea acestora.
b. Cu exceptia prevederilor contrare cuprinse in Contractul de vanzare-cumparare sau in anexele acestuia, sau a anumitor prevederi cuprinse in acesti Termeni si Conditii invalidate in mod expres sau modificate de Contractul de vanzare-cumparare, sau cu exceptia oricarui alt acord contrar dintre Vanzator si Cumparator, prezentii Termeni si Conditii se vor aplica oricaror relatii contractuale dintre partile contractante.
c. Prin accesarea si utilizarea website-ului www.iosa.ro , Cumparatorul confirma ca este major sau ca a primit permisiunea parintilor si ca are capacitatea juridica de a incheia un contract si de a plasa ulterior o comanda pe aceasta pagina.

Definitii

Contract de vanzare-cumparare reprezinta o intelegere incheiata electronic intre Vanzator, in calitate de Vanzator, si Cumparator, prin intermediul Magazinului Online al Vanzatorului (asa cum este definit mai jos).
a. Acesti Termeni si Conditii sunt parte integranta a Contractului de vanzare-cumparare.
b. Magazin Online – sistem online operat prin intermediul internetului, care permite Vanzatorului si Cumparatorului sa incheie Contractul de vanzare-cumparare prin intermediul comunicarii la distanta. Magazinul Online este operat pe un website aflat la adresa http://www.iosa.ro.
c. Bunuri – bunuri vandute prin intermediul Magazinului Online.
d. Comanda – solicitarea transmisa de catre Cumparator, prin parcurgerea etapelor tehnice necesare, in vederea achizitionarii de Produse si/sau Servicii comercializate online, in conditiile prevazute de Termeni si Conditii.

Oferta de bunuri

Oferta de Bunuri inseamna o oferta de bunuri selectionate, oferite prin intermediului magazinului online. Oferta de Bunuri nu este o oferta prin care se incheie un contract, asa cum este definita la art. 1188 alin. 1din Codului Civil. Oferta de Bunuri este doar cu titlu informativ iar Vanzatorul nu are obligatia de a incheia un Contract de vanzare-cumparare cu privire la bunurile respective.


Vanzatorul ia toate masurile pentru ca informatiile publicate pe Website, inclusiv descrierea Produselor si a Serviciilor, precum si preturile listate, sa fie, in orice moment, corecte si complete. Cu toate acestea, se pot face si greseli. In asemenea situatii, IOSA va incerca sa inlature toate erorile survenite in cel mai scurt timp posibil. In cazul in care IOSA constata ca eroarea respectiva a afectat/influentat Comanda dumneavoastra, va incerca sa va informeze in cel mai scurt timp posibil, oferindu-va atat posibilitatea reconfirmarii Comenzii, cat si posibilitatea anularii acesteia.
Va rugam sa aveti in vedere ca achizitionarea produselor pe Website ofera o experienta diferita de cea din magazine. In special, trebuie sa stiti ca:

a. culorile produselor prezentate pe website pot fi diferite in realitate pentru ca depind de mai multi factori inclusiv de setarile monitorului dumneavoastra;
b. dimensiunile si forma produselor pot fi diferite in realitate fata de modul in care apar pe Website, de aceea, va rugam sa aveti in vedere ca este responsabilitatea dumneavoastra sa verificati dimensiunea specificata in descrierea produsului.
c. fotografiile si imaginile de pe Website au doar rol orientativ. Pentru o descriere exacta a produsului si a detaliilor incluse, trebuie sa cititi cu atentie descrierea corespunzatoare a produsului.
d. Bunurile vor fi livrate numai in masura in care sunt disponibile, existand astfel riscul ca IOSA sa nu poata livra Comanda. e. De asemenea, IOSA isi rezerva dreptul de a retrage orice Bun de la vanzare, in orice moment. In asemenea situatii, singura responsabilitate a IOSA fata de dumneavoastra este rambursarea integrala a sumelor platite pentru respectivele Bunuri pe care nu le mai poate furniza/le-a retras de la comercializare;
f. IOSA depune toate eforturile pentru a livra Bunurile in cel mult 7 zile lucratoare dupa confirmarea comenzii.

 

Mentionam ca toate informatiile cu privire la livrare oferite de IOSA (pe website, la telefon sau prin email) sunt doar cu titlu estimativ si, de aceea, pot varia de la caz la caz. Va rugam sa consultati Sectiunea  Livrarea Bunurilor pentru mai multe informatii despre livrare;


g. IOSA isi rezerva dreptul de a ajusta in mod liber si cu respectarea prevederilor legale, preturile si ofertele practicate.
h. Vanzatorul isi rezerva dreptul de efectua orice modificari ale continutului Magazinului Online inclusiv preturile. Ofertele (inclusiv reducerile, vanzarile promotionale) sunt aplicabile in limita stocului disponibil sau pentru o anumita perioada de timp. Preturile sunt aplicabile in momentul plasarii Comenzii.
i. Toate preturile Bunurilor si serviciilor (ex. livrarea) sunt stipulate cu TVA inclus.


Erori privind preturile afisate

IOSA va depune toate eforturile pentru ca preturile de pe website sa fie corecte. Cu toate acestea, este posibil sa apara si erori. In cazul in care IOSA descopera o eroare legata de pretul unui Produs si/sau Serviciu comandat deja de catre Cumparator acesta va fi informat cat mai curand posibil despre eroarea produsa. In aceste situatii, Cumparatorul va avea optiunea fie de a reconfirma Comanda la pretul corect, fie de a anula Comanda. In cazul in care Cumparatorul nu poate fi contactat, intr-un termen rezonabil, folosind detaliile de contact pe care le-a furnizat in timpul procesului de comanda, IOSA va considera Comanda anulata si Cumparatorul va fi notificat despre aceasta prin email.
 

Oferta de bunuri

Cumparatorul poate plasa o Comanda utilizand formularul disponibil in Magazinul Online.
Pentru a plasa o Comanda, Cumparatorul este de acord in primul rand cu Bunurile pe care intentioneaza sa le cumpere, metoda de expeditie (conform Termenilor si Conditiilor) si metoda de plata (conform Conform Termenilor si Conditiilor). In continuare, Cumparatorul isi da acordul pentru comanda si, prin acest lucru, emite o cerere irevocabila de a incheia un Contract de vanzare-cumparare cu Vanzatorul.


Prin inregistrarea unei Comenzi pe Website, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi desfasoara operatiunile comerciale.


Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii, are rol de informare si acceptarea a Comenzii.
IOSA isi rezerva dreptul de a anula Comenzile care privesc Bunuri si/sau Servicii afisate pe Website ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice, prezinta preturi evident eronate/derizorii, cu consecinta restituirii intregii sume platite de Cumparator in considerarea comenzilor anulate, daca este cazul.


Odata inregistrata, Comanda nu mai poate fi modificata de catre Cumparator. In cazul in care doriti sa modificati/anulati ne puteti contacta pe mail (contact@iosabijuterii.ro) sau la numarul de telefon afisat pe site.

Incheierea Contractului de vanzare-cumparare

Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea Bunuri si Serviciilor din Comana, Vanzatorul va anunta Cumparatorul pe adresa de e-mail comunicata sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului in momentul efectuarii Comenzii. Daca Cumparatorul nu este de acord cu noua Comanda, acesta o poate modifica/anula, iar Vanzatorul va returna suma platita de Cumparator in maxim 14 de zile calendaristice de la confirmarea modificarii/anularii comenzii. Pentru plata cu cardul, daca valoarea comenzii modificate este mai mare ca valoarea comenzii initiale, Cumparatorul va trebui sa initieze o noua plata pentru diferenta dintre plata initiala si valoarea finala a tranzactiei.


Vanzatorul se obliga sa accepte Comanda Cumparatorului, cu exceptia situatiei in care comanda respectiva contravine acestor Termeni si Conditii sau a situatiei in care Vanzatorul are un motiv specific sa considere ca Cumparatorul va incalca Contractul de vanzare-cumparare.


Contractul de vanzare-cumparare dintre Vanzator si Cumparator se considera incheiat in momentul expedierii Comenzii (denumita in continuare “Acceptarea“).


Orice cheltuieli suportate de Cumparator in legatura cu incheierea Contractului de vanzare-cumparare prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (ex.: conexiune internet sau apeluri telefonice) vor fi suportate de Cumparator.
Va rugam sa aveti in vedere ca puteti face o Comanda valabila pe website numai daca ati implinit varsta de 18 ani si doriti ca Bunurile si/sau Serviciile sa fie livrate/prestate pe teritoriul Romaniei. Este nevoie in mod necesar de o adresa de email valabila/activa si un numar de telefon valabil la care sa puteti fi contactat cu usurinta.

Metode de livrare

Cu exceptia prevederilor contrare cuprinse in Contractul de vanzare-cumparare, Cumparatorul decide metoda de livrare a Comenzii sale.


Cumparatorul poate opta pentru livrare la sediul IOSA sau livrare prin curier la o adresa mentionata de catre acesta.
Bunurile sunt expediate in momentul in care sunt trimise catre adresa Cumparatorului sau catre unul sediul IOSA, astfel cum e precizat de catre Cumparator prin Comanda.
IOSA livreaza doar pe teritoriul Romaniei.

Plata

Preturile afisate pe website sunt exprimate in LEI si includ toate taxele aplicabile.
TVA se aplica la valoarea legala de la data comenzii si este inclus in preturile Bunurilor si/sau serviciilor.
Preturile produselor afisate pe website exclud costurile de livrare si costurile altor servicii optionale.
Vanzatorul ofera urmatoarele metode de plata: numerar la livrare si plata prin card.


C.O.D. inseamna faptul ca o Comanda se achita in momentul predarii ei catre Cumparator de catre un transportator autorizat sau in momentul in care Comanda este ridicata de Cumparator din sediul IOSA. Aceasta forma de plata este disponibila doar pentru urmatoarele metode de livrare: „expedierea bunurilor comandate prin intermediul unui transportator“ si „ridicarea de la sediul IOSA “.


Plata prin card inseamna ca in momentul finalizarii Comenzii, Cumparatorul va fi redirectionat catre un server de plata al unui tert, unde va completa informatiile referitoare la plata. Informatiile vor fi verificate, Comanda confirmata si pretul de achizitie se va retrage din contul bancar al Cumparatorului.

Drepturi si obligatii in baza Contractului de vanzare-cumparare

Vanzatorul are obligatia de a livra Cumparatorului Bunurile comandate la pretul de achizitie convenit si Cumparatorul are obligatia de a achita pretul tranzactiei si de a primi Bunurile.


In cazul in care Cumparatorul incalca Contractul de vanzare-cumparare sau Termenii si Conditiile, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare. Cumparatorul este, in acest caz, obligat sa returneze Vanzatorului orice costuri suportate in legatura cu Comanda, inclusiv, dar fara a se limita la, costurile de livrare, in cazul in care Cumparatorul nu primeste Bunurile.


Cumparatorul este obligat sa furnizeze in Comanda informatii adevarate si corecte. Vanzatorul va considera toate datele puse la dispozitie de Cumparator, care sunt necesare incheierii Contractului de vanzare-cumparare, ca fiind adevarate si corecte.


Vanzatorul nu are nici o obligatie fata de Cumparator in legatura cu orice Cod de Conduita in sensul Art. 8 alin. 1 lit. e) din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic.
Pentru solutionarea amiabila a reclamatiilor consumatorilor, Cumparatorul va contacta: contact@iosabijuterii.ro. Vanzatorul va informa Cumparatorul cu privire la rezultatul procedurii reclamatiei, prin mijloace electronice, la adresa de e-mail comunicata de catre Cumparator.


Vanzatorul detine un Certificat de Inregistrare la Registrul Comertului Arad si obiectul de activitate al acestuia include vanzarea bunurilor. Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal este organismul de supervizare a protectiei datelor personale. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor este, potrivit legii, organismul de supervizare in ceea ce priveste, printre altele, respectarea Ordonantei Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, cu modificarile ulterioare.


2.6.7. Prin prezentul document, Cumparatorul isi asuma riscul privind modificarea circumstantelor in acceptiunea Art. 1271, alin. 3 lit. C din Codul Civil.

Livrarea Bunurilor

Termen de livrare

Timpul de livrare curge din momentul in care Bunurile comandate sunt expediate din locatia Vanzatorului si nu poate fi mai mare de 30 de zile lucratoare de la data Acceptarii Comenzii cu exceptia situatiilor in care produsele sunt realizate pe comanda, caz in care termenul de livrare se anunta punctual ramanand optiunea clientului daca mentine sau nu comanda si accepta termenul de livrare.


Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile in cel mai scurt termen posibil.

Expedierea, livrarea si receptia bunurilor

Cumparatorul obtine dreptul de proprietate asupra Bunurilor cumparate la primirea Bunurilor respective. In momentul respectiv, riscul privind pierderea sau deteriorare, este, de asemenea, transferat Cumparatorului.
In cazul in care ati ales plata ramburs, proprietatea Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului, la adresa indicata in Comanda (prin livrare se intelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de transportator).


La livrarea coletului, documentul care confirma executarea corespunzatoare a livrarii trebuie sa fie semnat de catre Cumparator. Prin aceasta nu va fi afectat in nici un fel dreptul legal al Cumparatorului de a notifica ulterior IOSA in cazul in care constata un defect sau orice alta lipsa de conformitate a Bunurilor. Refuzul de semnare a documentului de livrare reprezinta refuzul de acceptare a Bunurilor.


Inainte de receptionarea Bunurilor de la transportator, Cumparatorul are obligatia de a verifica daca ambalajul este intact si de a notifica imediat transportatorul in legatura cu orice defecte.
In cazul in care ambalajul nu este intact, Vanzatorul recomanda Cumparatorului sa refuze receptia Bunurilor de la transportator si sa transmita un email de informare a Vanzatoului la adresa de email contact@iosabijuterii.ro. Prin semnarea de primire, Cumparatorul confirma ca ambalajul Bunurilor este intact.


Orice reclamatii privind defectele mecanice ale Bunurilor, livrarea de alte bunuri decat cele comandate etc., care nu au fost semnalate la receptia bunurilor de la transportator, vor fi semnalate de Cumparator imediat dupa identificarea lor, dar nu mai tarziu de 3 zile de la receptia Bunurilor. Vanzatorul va fi tinut raspunzator pentru pagubele cauzate Bunurilor in timpul transportului, doar in situatia in care Cumparatorul reclama astfel de pagube imediat, in conformitate cu prevederile prezentilor Termeni si Conditii.


In cazul in care, din motive imputabile Cumparatorului (cum ar fi, dar fara a se limita la: refuzul de primire a coletului, absenta de la adresa de livrare comunicata, refuzul achitarii contravalorii coletului), Bunurile trebuie livrate in mod repetat sau printr-o metoda de livrare diferita de cea solicitata initial prin Comanda, Cumparatorul are obligatia de a suporta toate costurile ocazionate de livrarile repetate.
3.2.8. Vanzatorul poate inainta orice comunicare adresata Cumparatorului prin mijloace electronice, la adresa de e-mail a Cumparatorului, pusa la dispozitie prin contul de client creat sau prin Comanda.

 

Retragerea din Contractul de vanzare-cumparare

In cazul in care Contractul de vanzare-cumpararea fost incheiat prin mijloace de comunicare la distanta (prin intermediul Magazinului Online), Cumparatorul are dreptul, in conformitate cu art. 9 alin. 1 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.34/2014, de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare fara a invoca un motiv si fara aplicarea de penalizari, in termen de 14 zile calendaristice de la receptia Bunurilor, adica sa returnati produsul fara a va justifica decizia. Cumparatorul va informa Vanzatorul cu privire la retragere prin transmiterea unei notificari la adresa contact@iosabijuterii.ro, indicand:

  • numarul Comenzii;

  • data achizitiei;

  • contul IBAN pentru returnarea platii;

  • numele titularului cont bancar.

Pentru achizitiile efectuate si comenzile ce au fost ridicate prin intermediul sediului IOSA acolo unde exista posibilitatea vizualizarii si probarii - testarii produselor, vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor, permitand schimbarea produsului cu un altul, cu o valoare cel putin egala cu produsul comandat.
Pentru a adera la termenul limita de 14 zile calendaristice, este suficienta transmiterea notificarii de retragere catre Vanzator in acest termen. In cazul in care Cumparatorul se retrage din Contractul de vanzare-cumparare, Contractul de vanzare-cumparare este anulat.

Nu vom accepta returnarea produselor personalizate. Bijuteriile personalizate, datorita faptului că sunt create si produse la comanda, nu pot fi returnate (in conformitate cu legislatia in vigoare). Bijuteriile care sunt create si realizate doar la comanda nu pot fi returnate.

Vor fi acceptate pentru retur doar bijuteriile aflate in ambalajul original (cutia de bijuterii) si insotite de materialele aflate in comanda receptionata de catre Cumparator.
In cazul in care Cumparatorul se retrage din Contractul de vanzare-cumparare, fie in termenul legal de 14 zile si Bunurile returnate nu sunt complete, nu au ambalajul original (cutia de bijuterii) si nu insotite de materialele aflate in comanda receptionata de catre Cumparator, Vanzatorul poate solicita despagubiri si stabili si retine valoarea despagubirilor din pretul de achizitie pretins a fi rambursat Cumparatorului. In acest caz, Vanzatorul va returna Cumparatorului doar diferenta dintre despagubiri si pretul de achizitie.


Cumparatorul ia la cunostinta prin prezentii Termeni si Conditii, in conformitate cu art. 16 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.34/2014, ca nu se poate retrage din Contractul de vanzare-cumparare in cazul in care:

Bunurile livrate au fost confectionate dupa specificatiile Cumparatorului sau sunt personalizate;

Vanzatorul va suporta cheltuielile de transport aferente returului in urmatoarele situatii:

  • Produsele prezinta deteriorari severe care le fac neconforme

  • Produsele livrate sunt diferite (specificatii, cantitate etc.) fata de comanda plasata;

  • Produsele prezinta defecte de fabricatie;

Cumparatorul va suporta cheltuielile de transport aferente returului in cazul in care doreste schimbarea produsului din motive care nu țin de conditiile exprimate mai sus (deteriorari severe la livrare, discrepante intre Comanda și produsul livrat, defecte de fabricatie).


In cazul in care Cumparatorul isi exercita dreptul de retragere, Cumparatorul va transmite imediat Vanzatorului, in termenul legal de retragere de 14 zile calendaristice, Bunurile care vor include toate componentele si accesoriile.
In cazul retragerii Cumparatorului din Contractul de vanzare-cumparare, Vanzatorul este obligat, fara intarzieri inutile si in termen de maximum 14 zile lucratoare de la data la care este informat de decizia de retragere, sa returneze Cumparatorului pretul tranzactiei achitat pentru Bunuri, urmand acelasi canal prin care a fost achitat pretul tranzactiei.
In situatia in care in pretul tranzactiei sunt incluse servicii care au fost utilizate de catre Cumparator (ex: card cadou, voucher cadou), pretul tranzactiei va fi ajustat corespunzator, fiind retinuta de catre Vanzator valoarea serviciilor utilizate.
In cazul in care Cumparatorul se retrage din Contractul de vanzare-cumparare, Vanzatorul va amana rambursarea pretului tranzactiei pana la data receptionarii Bunurilor ce au facut obiectul achizitiei sau la momentul primirii unei dovezi din partea Cumparatorului conform careia acesta a expediat Bunurile catre Vanzator.
Pentru a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare, Cumparatorul va transmite informarea pe adresa de e-mail contact@iosabijuterii.ro.

Retragerea Vanzatorului din Contractul de vanzare-cumparare

In ciuda faptului ca Vanzatorul este foarte atent in ceea ce priveste Bunurilor oferite, se poate intampla, in mod exceptional, ca Vanzatorul sa nu poata livra Bunurile comandate in conditiile convenite prin Contractul de vanzare-cumparare. In aceste situatii, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare.


Atat Vanzatorul cat si Cumparatorul au dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare in cazul unor modificari semnificative ale preturilor cu ridicata ale Bunurilor comandate, in cazul unor modificari semnificative ale preturilor de expeditie sau in cazul in care Vanzatorul devine constient de faptul ca Bunurile au fost, din greseala, ofertate la un pret gresit, iar Cumparatorul nu accepta modificarile corespunzatoare aduse Contractului de vanzare-cumparare, adica o majorare a preturilor bunurilor sau a majorare a preturilor de livrare.


Vanzatorul are dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare in orice moment inainte de livrarea Bunurilor catre Cumparator.


Vanzatorul este obligat sa comunice imediat Cumparatorului retragerea sa din Contractul de vanzare-cumparare la adresa de e-mail pusa la dispozitie de Cumparator prin Comanda. Vanzatorul este, in continuare, obligat sa returneze Cumparatorului pretul tranzactiei achitat pentru Bunuri.
Prin prezentii Termeni si Conditii, Cumparatorul a luat la cunostinta si este de acord ca Vanzatorul are dreptul sa se retraga din Contractul de vanzare-cumparare incheiat cu un Cumparator care, pe parcursul altor relatii contractuale cu Vanzatorul, si-a incalcat deja material obligatiile care ii reveneau (refuzul repetat de preluare a Comenzii). Incalcarea materiala a oricaror acorduri anterioare cu Vanzatorul este considerata o incalcare semnificativa in sensul Art. 1551 alin. 1 din Codul Civil si Vanzatorul are dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare ca urmare a unei astfel de incalcari.

Garantia contra viciilor

Calitatea si marca produsului cumparat sunt certificate conform specificatiilor aflate pe website. In cazul produselor confectionate din metal de baza pretios, calitatea metalului este certificata prin marcaj inscriptionat sau avizat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Toate produsele comercializate de Vanzator beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare pe teritoriul Romaniei. Prin certificatul de garanție emis de SC Arfena Impex, se atestă că produsele IOSA - inele, cercei, brățări, coliere, pandantive - îndeplinesc parametrii și cerințele de calitate în conformitate cu normele legale în vigoare. Termenul de garanție comerciala pentru bijuteriile din aur este de 30 de zile pentru orice lipsă de conformitate existent la data vânzării.

Pentru a putea beneficia de garantia comerciala, orice deficienta acoperita prin aceasta garantie trebuie reclamata in termen de maxim 30 de zile de la data cumpararii produsului.Cu exceptia remedierilor necesare pentru deficientele produsului cauzate de lipsa acestuia de conformitate sau de defectele acestuia de material sau de fabricatie, orice garantie legala nu acopera deficientele ori daunele directe sau indirecte produse ca urmare a folosintei sau a lipsei de folosinta a produsului, generate prin actiuni sau inactiuni precum: transport, manipulare, depozitare, purtare, pastrare, folosire, intretinere, etc. (de exemplu, in timpul unor astfel de actiuni sau inactiuni se pot produce daune ori deficiente prin: lovire, soc, zgariere, curatare - cu obiecte ascutite, taioase, abrazive, substante chimice etc., miscari sportive, profesionale sau casnice, etc.); interventii efectuate asupra produsului fara autorizarea producatorului.

Autenticitatea și caracteristicile materialului prețios - aur 14K (585‰) / aur 18K (750‰) sunt garantate pe viață.

Drepturile consumatorului nu sunt afectate de condițiile de garanție prevăzute în acest Certificat de Garanție. Prin prezentul certificat de garanție vă asigurăm că bijuteriile IOSA sunt marcate în conformitate cu marca de garanție proprie si marca de titlu, aceasta fiind autorizată de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor - Direcția pentru Metale Prețioase. Acest certificat de garanție atestă faptul că bijuteria este realizată din aur.

Aurul poate fi galben, alb sau roz. Aurul este obţinut prin alierea metalului preţios cu un mix de metale care îi conferă nuanţa specifică. Pentru a intensifica luciul bijuteriilor din aur alb, acestea sunt acoperite cu rodiu. Stratul de rodiu se poate uza în 6-12 luni, iar bijuteriile pot pierde din strălucire. Pietrele de zirconiu se pot mătui în timp.

Pentru bijuteriile încrustate cu pietre, în cazul desprinderii / căderii acestora în perioada de garanție, vânzătorul le va înlocui gratuit, într-un termen de 15 zile, numai în situațiile în care acest lucru nu este imputabil cumpărătorului. Garanția nu include deteriorările provocate bijuteriei din cauza nerespectării indicațiilor menționate în cadrul certificatului, a accidentelor, a neglijenței, a utilizării necorespunzătoare a acesteia sau a altor factori care nu au legătură cu defectele de material sau de manoperă.

Reparațiile pentru produsele aflate în termen de garanție vor fi efectuate gratuit în termen de 15 zile, în condițiile art. 16 (1) din legea 449/2003 (12), dacă se confirmă faptul că un defect de manoperă a reprezentat cauza unei asemenea deteriorări.

Dispozitii finale

Limba de comunicare dintre Vanzator si Cumparator si limba Contractului de vanzare-cumparare este limba romana. Toate Contractele de vanzare-cumparare incheiate sunt arhivate electronic de catre Vanzator si nu sunt disponibile tertilor.
In cazul in care orice prevedere a Termenilor si Conditiilor devine, din orice motiv, nula sau inaplicabila, restul Termenilor si Conditiilor vor ramane neafectate.


Vanzatorul poate schimba sau modifica Termenii si Conditiile. Termenii si Conditiile modificate vor intra in vigoare de la data publicarii lor. Drepturile si obligatiile anterioare atat ale Vanzatorului cat si ale Cumparatorului vor ramane neafectate.

In cazul introducerii unui element international in tranzactia bazata pe Contractul de vanzare-cumparare, partile contractante convin ca relatia dintre ele sa fie guvernata de legislatia Romana. Drepturile consumatorului care deriva din legislatia aplicabila in general vor ramane aceleasi.


Vanzatorul nu va fi tinut raspunzator pentru nici o pierdere, ranire sau paguba materiala, directa sau indirecta, cauzata de orice defect al Bunurilor livrate, decat in situatia in care pierderea, ranirea sau paguba materiala respectiva deriva din neglijenta, omisiunea sau intentia Vanzatorului.

Protectia datelor: in masura in care, pe langa informatiile prezentate mai sus, apreciati ca va sunt necesare clarificari suplimentare privind problematica datelor cu caracter personal, aveti posibilitatea de a ne contacta la urmatoarea adresa de e-mail: contact@iosabijuterii.ro sau la adresa sediului social al operatorului mentionata in partea introductiva.

Pentru orice nerespectare a acestui set de reguli, observatie, plangere sau problema legata de Site va rugam sa ne scrieti la adresa: contact@iosabijuterii.ro

Dreptul de proprietate

2.1. Articolele (texte + imagini) publicate de IOSA se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice). Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din aceste articole este categoric interzisa in lipsa consimtamantului prealabil al editorului.

bottom of page