Politica de confidentialitate

1. Informatii generale

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale Arfena Impex SRL, cu sediul în Arad, Bulevardul Revolutiei 31, în calitate de operator de date, numit mai departe ca IOSA.
Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet www.iosabijuterii.ro

2. Definitii

  • date cu caracter personal – orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;

  • prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea;

  • stocarea – pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;

  • sistem de evidenta a datelor cu caracter personal – orice structura organizata de date cu caracter personal, accesibila potrivit unor criterii determinate, indiferent daca aceasta structura este organizata in mod centralizat ori descentralizat sau este repartizata dupa criterii functionale ori geografice;

  • operator – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;

  • tert – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, alta decat persoana vizata, operatorul ori persoana imputernicita sau persoanele care, sub autoritatea directa a operatorului sau a persoanei imputernicite, sunt autorizate sa prelucreze date;

  • destinatar – orice persoana fizica sau juridica, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritatile publice, institutiile si structurile teritoriale ale acestora, careia ii sunt dezvaluite date, indiferent daca este sau nu tert; autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari;

  • date anonime – date care, datorita originii sau modalitatii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila;

  • date de tip „adresa de business” – date care includ numele, functia, adresa de business, numarul de telefon sau adresa e-mail a unui angajat al unei organizatii, in aceasta calitate. Datele tip „adresa de business” nu intra in categoria datelor cu caracter personal;

  • date statistice – date care au fost obtinute ca urmare a prelucrarii de catre operator a datelor cu caracter personal dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane si sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice si/sau de informare, promovare.

  • DPO – responsabilul cu protectia datelor (data protection officer) care are rolul principal de a se asigura de aplicarea prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date (GDPR - General Data Protection Regulation).

  • GDPR – este prescurtarea regulamentului UE nr.679/2016 aplicabil din 25 mai 2018 la nivelul intregii uniuni europene precum si in orice alt stat din lume unde se folosesc date personale ale cetateniilor UE. Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor), detalii aici

3. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerintelor (GDPR) Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date , Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice si OUG 13/24.04.2012, IOSA, in calitate de operator de date cu caracter personal poate colecta de la dumneavoastra date cu caracter personal, dar numai cu acordul dumneavoastra si daca acestea sunt furnizate in mod voluntar.

IOSA, administreaza in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizati despre dumneavoastra ori despre o alta persoana.

IOSA foloseste datele cu caracter personal colectate, inclusiv adresa IP de la care Site-ul (www.iosa.ro; www.iosabijuterii.ro; www.bijuteriaiosa.ro) este vizitat, configuratia browserului si locatia dumneavoastra, in urmatoarele scopuri:

  • Pentru personalizarea paginilor (de exemplu pentru afisarea continutului in limba selectata)

  • Pentru a ne asigura ca pagina de web este relevanta nevoilor dumneavoastra.

  • Pentru a livra servicii precum buletinele de stiri, evenimentele sau produsele pe care le-ati cerut sau achizitionat.

  • Pentru a ne ajuta sa cream si sa publicam continutul cel mai relevant pentru dumneavoastra.

  • Pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului.

  • Pentru imbunatatirea securitatii accesului la serviciile oferite

4. Colectarea datelor cu caracter personal pe site-ul IOSA

In momentul crearii unui cont de utilizator pe site-ul nostru www.iosa.ro, iti solicitam si colectam numele, prenumele, adresa, nr. de telefon si adresa de e-mail.

Aceste date cu caracter personal sunt necesare in scop pre-contractual, pentru a putea plasa o comanda, temeiul prelucrarii fiind obligatia contractuala. In masura in care nu esti de acord cu prelucrarea datelor tale de catre IOSA, nu iti vom putea onora si livra comenzile.

Datele tale cu caracter personal vor fi pastrate pe intreaga existenta a contului creat, pana in momentul stergerii contului, insa nu mai mult de o perioada de 3 ani de la data ultimei autentificari in cont sau ultimei comenzi. In cazul in care doresti stergerea contului, te notificam in prealabil ca sa ne asiguram ca esti tu cel care a luat aceasta decizie. Daca ai plasat comenzi pe site-ul nostru, datele tale vor fi pastrate pe o perioada de 3 ani de la data ultimei comenzi, acesta fiind termenul legal de prescriptie.

Datele prelucrate la momentul crearii contului nu fac obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, nu sunt divulgate niciunui tert si nu fac obiectul unul transfer catre o tara terta sau o organizatie internationala.

Totodata, datele tale cu caracter personal sunt necesare pentru a completa si livra facturile fiscale aferente produselor livrate. Datele tale de plata online nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de catre IOSA, ci doar de furnizorul serviciului de plata electronica sau de o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate vei fi informat, anterior introducerii efective a detaliilor cardului pe care il folosesti pentru plata online. Singurele date privind plata efectuata pe care noi le vom stoca sunt cele legate de data initierii si finalizarii tranzactiei, precum si situatia platii. In temeiul obligatiei legale, datele cu caracter personal necesare intocmirii documentelor de plata vor fi furnizate partenerilor nostri contractuali care ne furnizeaza serviciile si vor fi folosite in vederea depunerii declaratiilor fiscale si contabile la autoritatile fiscale.

Datele tale cu caracter personal vor fi pastrate pe intreaga durata a raportului contractual, precum si pe un termen de 3 ani de la data plasarii ultimei comenzi acesta fiind termenul de prescriptie.

Pentru a ne putea executa la timp si conform obligatiile asumate, datele cu caracter personal sunt transmise selectiv persoanelor imputernicite, in scopul indeplinirii relatiei contractuale:

  • furnizorul serviciului de stocare a datelor pe servere externe

  • furnizorul serviciilor de contabilitate

  • furnizorul serviciilor de comunicari si transmiteri corespondenta pe e-mail

  • furnizorul serviciilor de telefonie mobila care ne ajuta sa tinem legatura cu tine

  • furnizorul serviciilor de curierat

  • procesatorii serviciului de plati online

5. Prelucrarea datelor pentru activitati de marketing

Abonarea si dezabonarea la newsletter-ul IOSA este gratuita si voluntara si se face exclusiv in baza consimtamantului tau. Newsletter-ul reprezinta un mijloc de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail, SMS) cu privile la produsele, serviciile, promotiile sau noutatile noastre etc.

Pentru a asigura buna functionare a serviciilor de marketing, colectam de la tine adresa de e-mail, numarul de telefon, numele si prenumele. Aceste date sunt folosite in mod exclusiv pentru a te tine la curent cu privire la produsele, serviciile si ofertele noastre. Temeiul prelucrarii datelor cu caracter personal il reprezinta consimtamantul tau, durata prelucrarii fiind intreaga durata a existentei consimtamantului.

Consimtamantul poate fi retras oricand printr-un e-mail trimis la adresa: contact@iosabijuterii.ro sau prin accesarea link-ului de dezabonare din cuprinsul e-mailului primit de la noi. In acest caz, vom inceta prelucrarea datelor cu caracter personal. Retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea prelucrarii anterioare retragerii acestuia.

6. Utilizarea cookies pe site

Site-ul IOSA foloseste cookie-uri, acestea fiind date stocate pe hard disk-ul tau. Folosirea cookie-urilor reprezinta un avantaj, acestea permitand memorarea unor optiuni de navigare in site, tipuri de filtre care se aplica la afisarea unor anumite pagini, memorarea numelui de utilizator si a parolei pentru un acces rapid la continutul site-ului.

Neacceptarea unui cookie nu inseamna ca iti va fi refuzat accesul de navigare in site sau ca nu vei mai putea citi continutul acestuia. Cu ajutorul cookie-urilor, putem monitoriza si segmenta interesele tale fata de anumite zone sau aplicatii ale site-ului, fapt care ne permite ulterior imbunatatirea experintei de navigare, introducerea unui continut relevant pentru tine, etc.

Aceste fisiere cookie ne permit sa salvam adresa ta de e-mail, ca sa te loghezi automat la urmatoarea vizita.

Bineinteles ca puteti accesa pagina noastra web si fara cookie-uri.

In cazul in care nu doresti sa-ti recunoastem computerul, poti sa impiedici stocarea de cookies pe hard discul tau prin dezactivarea setarilor respective, din browser-ul tau. Modul detaliat de functionare se gaseste in instructiunile browser-ului tau. Daca nu accepteti cookie-urile, aceasta poate conduce la limitari ale personalizarii ofertelor.

7. Prelucrarea datelor cu alte scopuri

Acest site contine link-uri catre alte site-uri. IOSA nu este responsabila de politica de confidentialitate practicata de acestia. Iti recomandam consultarea in prealabil a termenilor legali si a celorlalte informatii referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal. Normele expuse in acest text se aplica doar in cazul informatiilor colectate pe acest site.

Atunci cand accesezi o pagina web care contine plugins, browser-ul tau stabileste o legatura directa cu serverele furnizorilor respectivi. Continutul plugin-ului va fi transmis de furnizorul respectiv direct catre browser-ul tau si va fi integrat de acesta in pagina web. Prin integrarea plugin-ului, furnizorul respectiv primeste informatia ca browser-ul tau a accesat pagina noastra web.

In cazul in care esti logat pe o reteaua sociala, aceasta poate atribui vizita pe pagina noastra web profilului tau de pe reteaua sociala respectiva. Daca interactionezi cu plugin-uri, de exemplu prin actionarea butonului ”Like” de pe Facebook sau daca faci un comentariu, informatia corespunzatoare va fi transmisa direct catre furnizorul respectiv si stocata acolo.

Informatii privind scopul si volumul colectarii datelor, prelucrarea si utilizarea ulterioara a datelor cu caracter personal prin furnizorul respectiv, cat si drepturile tale si posibilitatile de setare referitoare la acestea in vederea protectiei datelor  tale private gasesti in normele furnizorului respectiv.

8. Drepturile tale

Regulamentul 679/2016 asigura protectia drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor fizice si in special a dreptului acestora la protectia datelor cu caracter personal.

Ai dreptul de a solicita exercitarea oricarui drepturi, din cele reglementate in Regulament, in vederea garantarii protectiei datelor tale cu caracter personal:

dreptul de a avea acces la datele tale: poti solicita sa ti se comunice categoriile de date cu caracter personal care sunt prelucrate, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii datelor tale, perioada prelucrarii sau, daca acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili aceasta perioada;

  • dreptul de a solicita rectificarea datelor in situatia in care exista erori cu privire la datele prelucrate, ai posibilitatea de a solicita corectarea sau completarea lor. Scrie-ne pe adresa: contact@iosabijuterii.ro si rectificam datele tale, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil;

  • dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor: ai dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor in cazul in care prelucrarea este ilegala; in cazul in care datele nu sunt corecte, situatie in care prelucrarea este restrictionara pana la corectarea acestora; in cazul in care nu mai doresti sa comanzi produse de la noi, dar avem in continuare nevoie de datele tale pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care te-ai opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra drepturilor tale.

  • dreptul de a solicita stergerea datelor poti solicita stergerea datelor prelucrate, daca datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate, daca ti-ai retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; daca te opui prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea; daca datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal.

  • dreptul de a solicita transferul datelor (portabilitatea datelor): poti solicita transferul datelor tale catre un alt operator daca prelucrarea are la baza consimtamantul si daca prelucrarea este una automata.

  • dreptul de a te opune prelucrarii: ai dreptul sa te opui in orice moment prelucrarii datelor tale in scop de marketing direct, inclusiv crearii de profiluri, in acest caz datele urmand a fi sterse.

  • dreptul de a te opune unei decizii de prelucrare exclusiv automata, inclusiv de profilare.

Toate aceste drepturi pot fi exercitate printr-o simpla cerere adresata catre IOSA, in calitate de operator, la sediul nostu sau la adresa de email contact@iosabijuterii.ro sau prin accesarea functiilor puse la dispozitie pe site-ul nostru (link export si stergere).

In situatia in care consideri ca ti-au fost incalcate drepturile, ai posibilitatea sa te adresezi cu o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal: www.dataprotection.ro.

9. Date de contact

Prezenta Politica se completeaza cu celelalte politici specifice ale companiei si cu Termenii si Conditiile pe care le poti accesa de pe site-ul nostru. Orice schimbare a termenilor prezentei politici va fi comunicata catre utilizatori prin e-mail, astfel incat acestia sa fie permanent informati cu privire la datele prelucrate. 

Prezenta informare este limitata la pagina noastra web si nu este valabila pentru paginile web ale operatorilor terti, care pot fi accesate prin intermediul site-ului nostru. Nu avem nicio influenta asupra prelucrarii datelor de catre acesti operatori terti si nu ne asumam nicio responsabilitate sau raspundere in legatura cu paginile lor web.

SC Arfena Impex SRL
E-mail: contact@iosabijuterii.ro;
Telefon: 0256-270-080