Urmareste-ne pe Facebook

Cosul meu

Intretinerea bijuteriilor

Cateva sfaturi utile pentru mentinerea frumusetii si stralucirii bijuteriilor din aur, argint si platina.

1. DEPOZITARE

Este de preferat sa renuntati la purtarea bijuteriilor in timpul muncii fizice solicitante sau activitatilor sportive. Pentru a evita zgarierea bijuteriilor, pastrati-le Ai??n ambalajul original, evitand contactul cu alte bijuterii.

2. CURATIRE

Este recomandat ca la intervale mari de timp bijuteriile de aur si argint sa fie curatate la un magazin specializat. Pe perioadele mai scurte de timp bijuteriile pot fi curatate si acasa cu un sapun delicat, o perie moale si apa calda. Dupa spalare se clatesc cu multa apa rece si se usuca cu grija. Curatirea bijuteriilor din platina ar trebui facuta de catre un profesionist deoarece implica mai multe procese de slefuire si finisare.

3. PROTECTIE

Indepartati bijuteriile cand intrati in apa pentru a evita contactul cu clorul. Folositi bijuteriile dupa aplicarea produselor cosmetice. Evitati contactul bijuteriilor cu mercurul, orice contact cauzeaza pagube permanente. Pentru minimizarea daunelor, bijuteriile trebuie aduse cat mai repede la un magazin specializat.

4. INSPECTIE

Verificati periodic starea inchizatorilor bratarilor si lantisoarelor. In cazul bijuteriilor cu pietre pretioase si semipretioase, verificati daca prezinta pericolul de a se desprinde in viitorul apropiat.

5. REPARATIE

Evitati sa faceti singuri reparatii sau modificari. Inchiderea fortata a unor componente poate rezulta in pierderea bijuteriei, iar indoirea acestora poate duce la imposibilitatea de a mai fi reparate si necesitatea inlocuirii lor.

« Inapoi la Articole